Der skal være højere kærlighed: Betydningen af Bidens sejrtale, der lukkes med et Kygo-spor

Der skal være højere kærlighed: Betydningen af Bidens sejrtale, der lukkes med et Kygo-spor

Personalet, der organiserede Joe Biden og Kamala Harris ‘monumentale sejretaler denne sidste lørdag (7. november), havde hele historien om indspillet musik at vælge imellem, da de valgte den, som arrangementet skulle lukkes med.

Det kunne have været noget indlysende og sentimentalt. “Mit land ‘Tis Of Thee’ ville effektivt have tårevækket nationen. Den nostalgiske fortrolighed med en eller anden heartland-rock – siger den sværlige idealisme fra Mellencamps “Pink Houses” – ville have givet os en kollektiv varm fuzzy.

I stedet gik arrangørerne med en EDM-banger i 2019.

“Tænk over det, der må være højere kærlighed,” bad Whitney Houston til publikum og de millioner af mennesker, der så det seismiske skiftmoment i amerikansk historie på tv, da begivenheden blev afsluttet med Kygos nylige remix af Houstons 1990 “Higher Love” -omslag. Kygo og Whitney-versionen af ​​Steve Winwoods vedvarende 1986-topklassiker var et stort hit efter udgivelsen for to somre siden, hvilket gav Houston sit første postume Billboard Hot 100-hit og dukkede op overalt fra festivalsæt til Ford-reklamer.

Opdrivende, valmue og velkendt, sangen kontrollerede hver “dance crossover” -boks, hvor Kygo opfriskede coveret med tropiske synths lettere end en mango White Claw og et skinnende kor sammensat af Houstons hakkede vokal.

Med Houstons New Jack-orienterede version fra 1990 bliver visdommens visdom i Winwoods tekster gospel – og ikke kun fordi hun tilføjede et gospelkor – og med Kygos touch slog det evangelium på nogle kandi armbånd og blev tilgængeligt for begge en ny generation af musiklyttere og mennesker langt uden for “dansemusikfællesskabet”. Det var en sang, der krydsede den metaforiske gang, et klassisk hit med en divabehandling klædt ud i den moderne pops regalia.

Og sangen tjente faktisk sit formål i brugen under lørdagens klimatiske øjeblik for politisk teater. Bestemt hvert element i denne begivenhed var beregnet til at sende en besked: Biden kommer ud iført en maske? De tager COVID alvorligt. Harris gik på scenen mens han blev booket af to jumbotroner, der læste “folket har valgt empati”? De bryr sig om tankerne og følelserne hos deres medmennesker og ønsker, at verden skal vide, at mindst 50 procent af nationen er enige om, at det også vinder, når de vinder.

Blog